İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Hacı Selimağa Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Hacı Selimağa Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Mimar Sinan Mah. Selamiali Efendi Caddesi 9/2
Vizyon
HACI SELİMAĞA ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİ, ÇOCUĞU MERKEZ ALAN ÇAĞDAŞ, EŞİTLİKÇİ, ŞEFFAF TEMELLERE DAYANDIRDIĞI EĞİTİMİYLE, BÖLGENİN İDDİALI BİR OKULU OLMAK ANLAYIŞI İÇİNDEDİR. TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN GENEL AMAÇ VE TEMEL İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA ÖZEL GEREKSİNİMLİ (OTİSTİK) BİREYLERİ; TOPLUM İÇİNDEKİ ROLLERİ GERÇEKLEŞTİREBİLEN (SOSYALLEŞEREK TOPLUMDA KABUL GÖREN), ÖZ BAKIM BECERİLERİNİ YERİNE GETİREBİLEN, BAŞKALARIYLA İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN, İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇALIŞMA HAYATININ AHLAKİ, MESLEKİ VE SOSYAL KURALLARINI BENİMSEYEN, ÖZ GÜVEN SAHİBİ, ÜRETİCİ VE MUTLU BİR BİREY OLARAK YAŞAMA İŞ VE MESLEK ALANLARINA HAZIRLAYAN; BUNUNLA BERABER AİLELERİNİ VE ÇEVREYİ BU BİREYLERE YAKLAŞIMLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİREN BİR KURUMDUR.
Misyon
MİSYONUMUZ ÖĞRENCİLERİMİZİN, TOPLUM İÇİNDE KENDİ KENDİNE YETERLİ DURUMA GELMELERİ İÇİN, TEMEL YAŞAM BECERİLERİNİ GELİŞTİRMEKTİR.
Öğretim Şekli :Örgün öğretim
İett, minibüs, marmaray, vapur ve metro
Var.
Mimar Sinan Mah.Selamiali efendi caddesi 9/2 ÜSKÜDAR/İSTANBUL
İL merkez 30 km. İlçe merkez 2,5 km
Diğer Hususlar
Okulumuz, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından depreme uygunluğu tetkik edilmiş olup, güçlendirme kapsamında tadilata alınmıştır. Şu anda Türkan Sabancı Görme Engelliler Ortaokulunda giriş katta eğitim öğretime devam etmektedir.